Fail?

Nu är jag tillbaka i Egypten. Resan gick bra, även om den tog tid. Erica och jag gjorde specialare à typen VIP incheckning på Kairo flygplats, dsv fick checka in typ en timme innan alla andra, beställde burger king av en städare på nämnda flygplats, som åkte ut från terminalen och handlade åt oss, och vi fick sedan levererat direkt från golvskurmaskinen. Fick tyvärr också slänga en cheesecake som inte var god :(

Var härligt att träffa Kareem igen! Har ju längtat så. Tyvärr är ju vädret är nästintill olidligt hett, så det ska bli skönt att åka till Alexandria snart och svalare väder samt ac =)

Ang rubriken då. Jo, jag bestämde mig för att laga tofu creole à la Jennie ikväll. (Kanske inte riktigt som Jennie, då jag bytt ut tofun mot kyckling....) Vi gick till Metro för att inhandla div ingredienser. Först hittade jag creme friache, vilket gjorde mig himla glad, eftersom jag trodde att jag skulle få nöja mig med matlagningsyoghurt.  Måste komma ihåg att berätta den glada nyheten för Erica. Hon vill gärna  ha creme fraiche. Vad som dock blev en fail var att det inte finns purjolök här på sommaren. Det finns bara på vintern tydligen. Snopet. Fail no 2 är att när jag skulle öppna burken med inlagd annanas, så har vi ingen burköppnare. Snopet det med. Eftersom saltet och buljongen var slut hemma (vilket jag inte visste) så fick Kareem nyss gå ut o handa det. Så jag ringde och han får köpa en burköppnare också. Hoppas han kan hitta nån. Annars blir det tofu creole utan tofu, purjo, cayennepeppar OCH annans, och då kan man nog inte  kalla det tofu creole, eller ens creole längre... =)
Ska iaf bli spännande att äta den där röran sen. Hoppas verkligen det blir gott.

Det var allt for now gott folk. Ska försöka skriva ett inlägg om stugan imorrn, det var så härligt att vara där.
Kram kram

Sista dagen

Sista dagen på jobbet idag! Wohoo!
Lite grann känns som att du alltid kommer tillbaka hit, säger Sara min jobbarkompis, och så känns det faktiskt. Vi får väl se om jag gör det eller inte. Mina chefer tycker iaf att jag ska höra av mig när jag kommer tillbaka till Sverige, så vi får se.

Idag åker vi till stugan, ska bli så härligt! Veckan har ju vart hektisk, med massor med fikor, kalas osv. Har träffat pappa och massor vänner och flängt hit och dit, precis som förra veckan, så nu ska det bli skönt att slappna av och vara i naturen. Sovmorgon ser jag också fram emot =)  Tyvärr så ska det bara bli fint väder på söndag, men jag får trotsa regn o rusk, för bada och gå i skogen ska jag göra iaf.

Nu är det bara en vecka kvar tills jag åker ner till Egypten och mitt hjärta igen. Vår lille vovve Raad har skurit sig på glas, berättade Kareem häromdagen. Stackars liten. Han är omplåstrad och mår bra, men han kan ju inte springa runt och leka som vanligt, så Kareem säger att han är lite ledsen. Och så vill han äta upp bandaget eller vad-det-nu-var som veterinären har gett dem.

Nu ska jag jobba vidare och längta till eftermiddagens avskeds-krämkaka som jag och kollegorna ska dela på. Vi är bara 4 st, resten är på semester, så det blir en stor bit var. Det gillar jag, som är ett stort kakmonster =)

Kram

Regn

När jag var i Egypten så lägtade jag faktiskt lite efterr regn. Det är mysigt när det regnar. Och damm lägger sig och smuts försvinner. Så mig gör det inget att det regnar. Massor av mina väner på FB är däremot inte glada och undrar vart sommaren tog vägen. Jag sitter på kontoret och lyssnar på regndropparna och värmer mig på värmedynan och dricker te. Känns riktigt gemytligt =)
Det är inte mycket att göra på jobbet idag heller. 1 samtal har jag fått.
4½ dag kvar sen har jag gjort min sista dag här. På fredag bär det av till mammas stuga och nästa torsdag tillbaka till mitt hjärta i Egypten.

Förra veckan var hektiskt, men mestadels trevlig. Minigolf med massor med folk i tisdags (jag kom tvåa, mycket stolt) och en snabb alkoholfri drink på Ivy efter det. I onsdags var det middag hemma hos Pännie. (Pännie för er som inte vet, är alltså Per o Jennie. Två fantastiska personer och två av mina bästa vänner.) Efter det blev det storfika på Gröna Grodan. Vi blev 12 st. Var jättekul att träffa en hel del folk jag inte sett på länge. Torsdag -fredag bjöd på mer umgäme med vänner och mer god mat och även paj som Jossan bakat. I lördags kväll så drack jag lite vin med Veronika. Det var väldigt trevligt. Sen blev jagad av en galning (eller potentiell våldtäktsman, vem vet) genom en tunnel efter att följt Veronica till bussen. Det var väldigt otäckt och jag blev ganska skakad, men är glad att det slutade bra.
I går åkte jag runt och fikade med ännu fler vänner som jag inte sett på ett tag, så nu känner jag att jag är ganska ikapp med att hinna träffa de jag skulle träffa. Men bara ganska. Har fullt upp denna vecka också... Det är damklubbsträff, 18-års kalas, middag med pappa och så ska jag träffa två kompisar till.
Efter det får jag en välbehövlig vila. Ska bli så skönt att komma ut på landet och kunna bada och se solen gå ner över sjön på kvällarna. Kanske ta en tur i skogen och lyssna på alla ljud och äta några blåbär. Ah, det ska bli så härligt =)

Annars saknar jag Kareem så himla mycket, så jag längtar tillbaka till Egypten. Försöker njuta av att vara här, men det är svårt ibland när det värker i hjärtat.

Kram

Bröllop och jobb

Jaha då sitter jag på jobbet igen, en aning uttråkad. Det har ringt 4 samtal till mig idag och det kommer inte särskilt mycket mail heller. Så jag uppdaterar lite här för att underhålla mig.

Vi hann inte vara i Hurghada särskilt länge innan jag o Erica åkte till gamla Svedala. Vi hann dock med en dag på båten dagen innan. Då såg vi till min lycka delfiner =) Har aldrig sett vilda delfiner förut. Det var jättekul att se!

Flyget gick i torsdags och det var jättejobbigt att säga hej då... Men vi ska nog överleva tre veckor.
Resan gick bra. Erica får dock inte sitta längst in vid fönstret på vägen hem. Hon är en kissnödig tjej =)
Tyvärr så hann inte bagaget med från Amsterdam där vi bytte flyg. Men huvudsaken är att vi hann med o väskorna kom fram nästa dag så det var inte så farligt. Ericas kusin och pappa mötte på Arlanda och skjutsade mig hem till Åsa o JB. Där kramades vi bara o sen gick vi och lade oss. De var så trött av alla bröllopsförberedelser och jag efter 15 timmars resa. 

Dagen innan bröllopet så pyntade vi lokal och fixade till sent på kvällen. Bröllopet var i lördags och det var jättefint med god mat, god champagne, fint väder och många tal. Var en riktigt internationell tillställning med fransmän, svenskar och ryssar.
Dagen efter gick Tessan och jag upp tidigt och åkte in till Stockholm för att äta frukost med Karin, innan vi hoppade på bussen hem.

Hemma i Örebro mötte Jennie o Pär upp. Vi åt mat, drack te och umgicks innnan jag åkte hem till mamma där jag bor nu när jag är här. Var jättekul att träfa Pännie och familjen igen! Ska försöka hinna träffa så många som möjligt nu. Ikväll blir det minigolf i goda väners lag.
Bilder kommer vid senare tillfälle.

Kram

Midsommar mm

Jag är lite efter som ni ser av rubriken =) Men vi firade alltså midsommar även i Egypten. Det inbillar jag mig iaf, medans de andra eg bara firade att det var fredag och att de var lediga då =) Vi var iaf i slottsparken Montazah i Alexandria och grillade och lekte med en boll och tittade på havet. Det var en riktigt härlig dag. Pappa ringde också, o det gjorde mig ännu gladare =)
Här kommer lite bilder.
Utsikt från vår grillplatsJag o Hanna

Vi var i parken och picknickade även i fredags. O det var himla trevligt det med, men då blev jag förkyld o mådde inte så toppen på kvällen, så det blev ganska tidigt. Har massor med bilder som jag gärna skulle vilja lägga upp, men det tar sån tid tyvärr....
Denna hittade vi i parken i fredags:

Läskig va Tessan? =)

Det blev för övrigt ingen tur till landet heller, den där kycklingfarmen, för bilen gick sönder och sedan när den var lagad så fanns det ingen dag som passade oss.
Här är en bild till på Alex. Det är så himla härligt vid havet där. Här är det dock precis brevid vägen.


Och sist men inte minst, en bild på min fina Kareem =)


Hans  systers man Ahmed i bakgrunden. Glad att Kareem inte har sånt skägg =) Kareems bror tyckte vi måste se roliga ut allihopa tillsammans. Två med heltäckande niqab eller vad det heter, en med jätteskägg, några mer normala egyptier samt en skandinav =)

Nu är vi iaf tillbaka i Hurghada. De hade vart här och borrat för att dra in gas här när vi var borta. Någon klant hade dragit ur kylskåpet dock, så ni kan ju tänka er vad det var trevligt att öppna det när det har stått i den här värmen i över en vecka....Det blev operation städa kylskåp. Inge kul. Men nu är det iaf renare än var det var innan vi åkte, för jag har tänkt städa det där kykskåpet sedan jag var här i mars.
På torsdag bär det hem till Svedala för att gå på Åsas bröllop, samt jobba två veckor. Ericsson knakar i fogarna när jag inte jobbar nämligen, hehe.
Ha det bra så ses vi snart!
Kram

For Nati. I don't have the energy to translate  all of that =) In short, we were in Alexandria for 2 weeks to get Kareems ID and passport. We spent alot of time with Kareems family. The first pics is from Midsummer. We had picknick in the castle park. We are back in Hurghada now, and I'm going back to Sweden for 3 weeks on thursday, for a wedding and to work my last 2 weeks. Hope u'll enjoy ur time in Egypt and I'm so sad im not here to see u.
x


Ny design

Tack vare bästa Jennie, så har jag ny en ny supersnygg design på min blogg. Tack så mycket Jennie, jag är jätteglad att du  fixade en så snygg design till mig!  Stora kramar

My new hair

Jag har funderat pa att farga haret brunt i manga ar, menalla ha sagt: nej, go det inte!!! Sa jag ha fegat ur o inte gjot det. Men tankte att har i Egypten kan jag lika gana gora det. Tankte att jag skulle smalta in lite battre, men folk glor iaf. Det ar fotfarande uppenbart att jag inte a egyptie, sager Kareem, o det ha han sa ratt i :)
Ha ar det nya haret iaf :
I mitt nya kora, bruna har
Inte varldens basta bild, men fler kommer sa smaningom.
Nu ha jag tyvarr blivit fokyld, inte kul alls :( sa jag sov till 14 idag o lade mig kl 22 igar kvall. Hoppas jag kryar pa mig innan jag ska flyga hem.
Kram

Ny blev det morkt....

Har kommer lite bilder i brist pa annat. Vi har inte gjot sa mycket mer an att vanta pa Kareems pass, vilket fortfaande inte har kommit. Glomde sladden till kameran i Hurghada och har knapt tagit nagra bilder med kameran sa det bli bara tre bilder.... Sorry...
I dag ska vi till parken igen och grilla. Hans familj ar redan dar o vantar pa oss, men vi ha ju sa forskrackligt svart att komma upp i tid..... Nu ar vi snat klara af :)
O just det, nu har jag fagat haret. Det blev marron glace, morkbrunt. Det ni :) Klippte mig oxa o det blev lite kortare an jag hade tankt mig. Bild kommer nog komma upp unde dagen :)
Kram pa er! <3

RSS 2.0