Havet är djupt, eller kanske, Hitta Nemo

Jag kan ju börja med att berätta hur det gick med intervjun. Det gick alldeles utmärkt, i den mån att de gärna ville att jag skulle jobba för dem. Dock så måste man kunna prata ryska eller tyska för att kunna jobba i deras receptioner. Jag kan ju inte så bra tyska längre, så tyvärr så kunde jag inte få ett sånt jobb. Suck. Chefen blev dock alldeles till sig över att jag har HR-utbildning och undrade om jag kunde jobba med HR-program på pc. Javisst, sa jag, och förklarade vilka program jag har jobbat med. Han kallade in en man för att tala med honom, och jag kände mig lätt entusiastisk och tyckte att det vore ju toppen om jag kunde jobba med det! Men, platt fall. Deras HR-system är på arabiska. DJUP suck… Så, fortfarande inget jobb. Nu känner jag mig inte särskilt optimistisk att kunna få nåt heller, om jag inte börjar plugga tyska eller ryska. För att muntra upp mig sa Erica att vi ska slå våra kloka huvuden ihop och komma på nåt. Vi får så hur kloka vi kan tänkas vara.

 

Dagen efter min misslyckade intervju följde jag med Kareem på båten igen. Var massor med svenskar, några danskar och en engelsk familj med. Svenskarna var mycket trevliga och jag hängde med dem under dagen.  4 av dem kom från Lindesberg och de tyckte det var så kul att jag kom från Örebro.

Vi var och snorklade på ett ställe jag aldrig har vart på förut. Jag tyckte det var ett jättebra ställe. Fanns bl.a. ett vrak där, spännande värre. Det är väldigt djupt där också, så hade vi dykare under oss.  Det är kul med alla deras luftbubblor. Det kittlas när man simmar in i ett moln av bubblor.

Jag börjar för övrigt bli mycket bättre på att dyka nu också. Övning ger visst färdighet.

Kareem fick vara hjälte under dagen, och bogsera en 16-årig engelsk kille tillbaka båten. En bra bit från båten blev han nämligen rädd och vågade inte simma tillbaka. Pappan försökte få med honom, men det gick ej. Killen sa bara "I can't, I can't, you don't understand, I can't" på riktig oxford engelska, samtidigt som han höll sig krampaktigt  fast i ett ankringsrep till en annan båt. Stackarn. Men det gick bättre när Kareem försökte. Han tog killen på ryggen och simmade tillbaka med honom.

Här kommer lite bilder.


 


Vi hittade Nemo, hehe.


Här syns en del av vraket.


Kareem hittade en muräna i vraket, men den ville inte komma ut.


På väg upp.




Ser ni muränan där på botten? Jag vågar inte dyka ner till dem, så avståndet blir ganska stort. Kareem dyker ner till dem, men han har mer erfarenhet av det... Jag har ingen lust att bli biten. De är stora, och biter hårt.




Napoleonfisk. De är stooora.

Kareem och en dykare


Jag i det blå djupet =)



Fina va? =)







Idag ska jag och Kareem träffa Klas och Kim som kom hit i tisdags. Det ska bli jättekul! Klas har dessutom med sig böcker till mig som jag har beställt. Ska börja läsa om Främlingen-böckerna av Diana Gabaldon (rekommenderar alla att läsa dem). Det var åratal sedan jag läste de första fem böckerna. De sista två läste jag helt nyligen. Erica och Mido ska kanske med ikväll. Beror på hur trött Erica är. Hon är himla trött nu när hon jobbar.

Vi ska ut och äta ikväll i alla fall. Sedan kl 01 inatt åker jag och Kareem till Alex igen. På lördag ska han ju lämna in sina papper till militären, på tisdag blir det intervju på svenska ambassaden i Kairo. Så nu är det dags för mig att börja packa och fixa, eftersom jag inte hinner göra det ikväll.

 

Ta hand om er!

Kram


Lillans lilla

Lillan o Mido kom tillbaka i onsdags. De hade med sig en ny familjemedlem. Lille Sami.  Visst är han söt?


Det är inte en leksak, även om det ser ut så =) Han är så gullig, och jäkligt snabb  när man släpper honom på golvet.

 

I torsdags följde jag o Erica med Kareem på båten. Det var en grupp med svenskar med och vi pratade lite med dem. Det var en härlig dag, utan delfiner dock. Lite blåsigt för min smak, men mindre blåsigt än när jag var med sist iofs. Det har vart blåsigt här i flera veckor nu. Kareem är helt slut efter jobbet. Blir ju mer ansträngande att simma, samt han måste skrika högre för att turisterna ska höra honom i vattnet.

Jag fick en hennatatuering också, på ön.

 

Efter båten så lagade jag mat och bjöd över Erica o Mido, men stackars Mido hade migrän och orkade inte komma. Erica kom dock över en stund och åt.

 

I fredags var Kareem ledig. Vi gjorde inget kul, mer än att sova sent och gå ut och äta på kvällen. På dagen var vi hos Jamaica och tvättade. Han har vart i Alexandria i typ 3 veckor, så vi har inte kunnat tvätta under den tiden (eftersom vi inte har en tvättmaskin), så vi hade en del… När vi var ute och åt så träffade vi på Mahmoud, som både Erica, Kareem o Mido har jobbat för förut. Erica hade sagt tidigare att hon kanske skulle börja jobba för honom igen, och han undrade om jag inte ville det med. Jag sa jag skulle höra med Erica först vad hon tyckte. Jag vill ju gärna ha ett jobb nu, för jag börjar bli lite trött på att vara hemma. Erica tyckte att det gick bra att vi skulle jobba ihop, så igår följde jag med henne till Dream Beach för att bli försäljare. Vi åt frukost med Mahmoud, och han pratade om att en kunde gå på stranden och sälja och en kunde sitta vid en liten desk, typ. Han ville att Erica skulle gå på stranden, så jag fattade det som att jag skulle sitta i den där desken.  Han skickade dock hem mig att hämta badkläder, så skulle han betala mitt inträde på stranden. Så jag hämtade dem, och sen låg jag på stranden resten av dagen.

När jag var hemma och hämtade grejerna så hittade Erica en svensk tjej som precis har flyttat ner hit, så jag låg bredvid henne under dagen. Så nu har jag o Erica en ny vän här.  Hon är 21 år och heter Kajsa.

 

Jag funderade dock hur det skulle bli med jobbande. Och det undrar jag fortfarande.  Erica sa att hon skulle tala med Mahmoud senare (han är inte världsbäst på engelska och jag pratar ju inte arabiska), men hon var trött o gjorde aldrig det. Idag är hon med Mido på båten, och Mahmoud hade sagt han skulle ringa mig, men det gjorde han aldrig, så jag vet inte vad som händer. Vi får se.

Jag var dock inne på spa:t på Dream Beach och letade massageolja (det är tydligen väldigt svårt att hitta det här, och jag far fortfarande ingen, det var för dyrt).  Jag frågade om inte de behövde en receptionist, och de gav mig adressen till huvudkontoret, där jag kan ansöka om jobb. Det spa:t är en del av en kedja och de har spa på olika hotell och stränder här i stan.  Så jag ska skriva ut mitt CV idag och gå dit ikväll. Så jag hoppas jag kan få jobb den vägen.

 

Imorrn ska jag med Kareem på båten igen. På tisdag kommer Klas och Kim hit (ska bli så kul att träffa dem!) och på fredag bär det av till Alex igen. Kareem måste lämna in sina papper till militären på lördag (det har blivit framflyttat 2 ggr nu) och den 1 november har han intervju med ambassaden. Så nu har vi lite att göra.

 

Här kommer en bild på Raad igen. Bara för att han är så söt, som vanligt =)


Här kommer lite bilder från Sashas födelsedagsfest.(Sasha är den som rider på en killes axlar.)Vi har fixat en kortläsare nu, så vi kommer åt bilderna på Kareems kamera. Mina bilder kommer jag fortfarande inte åt. Suck.






Kram och hej då!


På havet

I förrgår var jag med Kareem på båten. Veckan efter min födelsedag har jag lyckats vända på dygnet helt, så jag var ganska trött när vi gick upp kl 7. Men jag ville ju gärna åka så jag tvingade upp mig iaf. Kareem hade sagt att det skulle vara svenskar på båten och det var det.  Fast bara 2 stycken. Sedan var det ett gäng danskar också. Jag satt framme vid kaptenen och spanade efter delfiner, då Kareem sagt att det sett delfiner två dagar i rad. Till min lycka så såg vi flera stycken delfiner leka i vattnet! Så alla på båten, inklusive mig själv, var helnöjda. De är så fina! Tyvärr så börjar båtarna tuta som f*n för att alla andra båtar i närheten också ska kunna komma och titta, så delfinerna försvann ganska snabbt då typ 7 andra båtar kom. Men det var kul att se dem iaf.

Jag hade en jättehärlig dag på havet! Jag och det svenska paret började prata lite när Kareem hade haft sin genomgång. Tjejen hade aldrig snorklat förut, och hon var lite nervös, så jag försäkrade henne om att det var jättekul och inte farligt alls. Efter snorklingen så var de båda superglada och tyckte det var jättehärligt att snorkla. Efter det så umgicks jag med dem större delen av dagen.  (Inte hela dagen dock, tänkte att de kanske ville vara lite för sig själva också.) De var jättetrevliga. Tjejen var väldigt pratig, så vi kom väl överens =)


På efter middagen får man alltid frukt, så även i förrgår. Speciellt för i förrgår var att vi även fick tårta! Vet inte varför, eller om det är standard på just den båten, men glad blev jag iaf. Alla vet ju att jag älskar tårta och sötsaker. Och jag fick tom två bitar, hihi.  På vägen tillbaka till land så såg vi delfiner igen. Var jag som såg dem först =) 2 stycken var det.

Efter att vi sagt hej då till det svenska paret (de var jättegulliga och dricksade både Kareem och Lillebror) så gick vi hemåt. Jag lagade mat och Lillebror, som har flyttat in i lägenheten under oss, fick också komma upp och äta. (Kanske ska förklara att Lillebror är Ericas mans lillebror. Han heter också Kareem, så Tessan började kalla honom Lillebror istället.)

 

Efter maten så fick jag reda på att Kareems kompis Sascha hade födelsedagskalas på kvällen och vi var bjudna. Fast jag var dyngtrött så tyckte jag vi skulle gå, eftersom han kom på min fest. Kareem skulle jobba igår, så jag sa att vi kunde gå en liten stund bara. Går man ut med Kareem dock, så går man aldrig ut bara en liten stund… Han är av den åsikten att eftersom vi inte går ut så ofta, så borde vi roa oss ordentligt när vi ändå går ut.

 

Khaled skulle också med, så vi bestämde att mötas kl 23. Araber är ju dock som de är, så halv tolv mötte vi istället upp Alaa och en kille till och gick sedan till Budda Ramoza (a k a myggnästet) där festen var. Khaled och Khaled var redan där, så även Sinbad och en del andra som jag känner från min fest, eller som jag mött de gånger jag åkt med Kareem på båten. Födelsedagsbarnet Sascha (som eg heter Ahmed eller möjligen Mohammed) var också där och så även ett 20-tal andra killar och tjejer. Vi skålade och dansade (och jag förundrades över hur vissa tjejer betedde sig där inne.  Turisttjejer antar jag, som lever ut sina hämningar utan att någon där hemma kommer få veta…) Jag hade iaf jätteroligt!  Kareems vänner är verkligen trevliga.  Jag fick en ros av Kareem också. Jag har aldrig fått blommor av honom förr, och jag har väl nämnt några gånger att jag uppskattar blommor, så jag blev glad =)

När klockan var strax efter 2 tyckte jag det var dags att gå hem. Kareem skulle ju liksom upp kl 7 igår morse, så. Behöver jag säga att han var halvdöd? Men han gick iaf, som en duktig pojke.

 

Tyvärr har jag inga bilder från dagen att visa er. Av någon anledning kommer inte min dator år minneskortet på min kamera. Mycket tråkigt. Kareem har en kamera, men vi har ingen sladd till den och ingen kortläsare heller. På den kameran finns dock bilder från kvällen. Jag hade inga batterier i min kamera (fortfarande inte) så vi använde hans, men som sagt, jag kommer inte åt dem…

Ni får lite andra bilder istället, från mobilen.


Havet



Min blomma jag fick, dagen efter (lite vissen nu) att jag tagit ut den ur plasten (vilket var en dum idé) och klippt av den för att den inte skulle trilla ur glaset. Vi har inga vaser…


Raad gillar cola (eller iaf flaskorna)


Vem kan motstå detta ansikte?


Så här ser det ut om man struntar i att städa en dag, och sedan sopar nästa dag. Litet experiment bara, vi har en dammsugare.



Har köpt två nya temuggar. Fick bli souvernirmuggar. Jag hittade inga andra i rätt storlek eller form.


Har bytt ut den fula trasiga Bob Marley flaggan som hängde under tvn.


Ja just ja, vi har ju möblerat om lite. Flyttat in soffan och en fåtölj in i extrarummet, eftersom vi använder det som vardagsrum. En säng står kvar här i extrarummet, den brukar Raad ligga på. Bilder kommer senare.

 

Kram


Födelsedag!

Igår fyllde jag år. Kareem sjöng för mig två gånger innan han gick till jobbet. Sedan somnade jag om och sov länge och slöade i soffan. Under dagen så pratade jag med Jennie och mamma på Skype. Min farmor o farfar ringde och sjöng för mig, pappa och hans familj ringde också och sjöng. Tessan ringde också, och jag fick en del sms och grattismeddelanden på Facebook. Det värmde hjärtat här borta i Egypten. Tack så mycket allihopa!


Kareem och jag skulle ut och fira på kvällen. Vi skulle ut och äta bara han och jag och vara lite romantiska, eftersom de flesta jag känner här nere inte här för tillfället. Han hade dock sagt hela tiden att vi skulle ta en öl och äta falafel, fast jag tjatade om tårta, så jag misstänkte att han hade planerat något. När han kom hem så beställde vi hem mat. Konstigt tyckte jag och menade på att vi skulle ut och äta. Han sa att vi var tvungna att vänta lite med det, så det var lika bra att vi åt nu med. Så vi åt och Kareem tog en tupplur. Jag började fundera på vad som egentligen pågick. Jag sminkade mig iaf, och satte på mig min nya klänning från Alexandria och vid halv tolv kom vi iväg. Kareem sa att vi letade efter ett bra falafel-ställe och att vi kunde äta tårta på Costa coffe efter det om jag ville. O så sjöng han happy birthday för mig på både engelska och arabiska säkert 100 gånger medans vi gick. Så helt plötsligt så sa han att ”här kan vi gå in och ta en öl och lyssna på musik innan vi äter” och så gick vi in på aquafun, en nattklubb. Mystiskt, som sagt, men jag följde snällt med. Jag förväntade mig inte så mycket mer än det, eftersom typ alla jag känner är någon annanstans än här just nu. Men inne på nattklubben så satt det massor med folk med presenter och ballonger och skrek grattis på födelsedagen! Jag blev jätteförvånad och överraskad! Kareem hade samlat ihop alla sina vänner för att gratta mig. Så himla gulligt! Så här såg det ut när vi kom.

 

Bildkvaliten är inte så bra då min kamera inte hade batterier, så jag fick använda mobilen.


Så alla kom fram och grattade mig och jag fick presenter och vin och sen skålades det och skrattades det. Någon hade med sig nån sorts smala tuber som sprutade ut som tomtebloss eld. Jättefint! Vi hade jättetrevligt! Efter ca en timme så drog Kareem ner mig på dansgolvet där det stod en ensam barstol som jag fick sitta på. DJn grattade mig i högtalarna och sedan dansade alla runt mig och klappade i händerna och sjöng. Sedan kom det en in kille med den största tårta jag någonsin sett. Den paraderade de med runt mig innan jag och tårtan fick byta plats. Jag fick försöka blåsa ut alla ljusen, men behövde lite hjälp med det, för tårtan var så stor. Sedan dansade vi mer och någon hade med sig tomtebloss som vi vevade med för fullt på dansgolvet. När tomteblossen hade brunnit ut så blev det värsta ringdansen och några av Kareems kompisar showade med magdans. Det var jättekul!

Sedan var det dags att äta tårta. Jag trodde tårtan skulle räcka till alla på hela klubben eftersom den var så stor, men den gick faktiskt åt.



Efter det så partade vi till kl 3 innan vi gick hem. Det blev mycket dans och sång.  Jag hade verkligen en jätterolig kväll! Jag blev så överraskad, det var verkligen inte vad jag väntat mig. Jag har aldrig fått en överraskningsfest förut, och aldrig en så stor tårta heller =) Så jag hade en mycket lyckad födelsedag och jag är jätteglad över det =)


Här är lite bilder på folk som var med.

 

Kareem och Khaled nedan. Khaled är den enda som jag känner väl som var med. De andra har jag bara träffat nån gång. Därför var det ju så himla gulligt av dem att komma och gratta mig. Khaled var så himla glad hela kvällen och han var helt hes när kvällen var över =) Kareem var också jätteglad hela kvällen och även han var hes vid hemgång =)

 

O så en bild på mig då, så ni får se min nya klänning. Snygg pose framför spegeln =)

En av killarna som var med på festen jobbar på Colona Divers (ett svensk dyk- och snorkel företag). De erbjöd mig ett jobb i Marsa Alaam för några veckor sen, men det är för långt bort så jag fick tacka nej.) Iaf så undrade han om jag jobbade, och eftersom jag inte gör det så sa han att han ska prata med sin manager och se om jag inte kan få jobba lite för dem. Det vore toppen om han lyckades fixa det!

 

Det var berättelsen om min födelsedag. Avrundar inläget med lite (fler) bilder bara för att de är söta.


Har ni sett  va gulliga de är, kattungarna! =)


Raad gillar att ligga i konstiga ställningar. Så här ligger han ofta.



Mina älsklingar sover på extrasängen. Så här sov de alltid innan jag flyttade in. Fast det slutade alltid med att Raad puttade ut Kareem så han fick gå och lägga sig i den andra sängen =)



Kram på er


På vår gata…

Nu kommer ett inlägg jag har tänkt skriva länge. Det handlar om sopor. Sopor? tänker ni.
Ja, det är nämligen så att Egypten är ett enormt skräpigt land. Ni som har varit här vet ju, men för er som inte vet så ska jag nu upplysa er.
Sopor ligger precis överallt. På gatorna, i floderna, i öknen och tyvärr även i havet. (I havet är det väl minst sopor, tror jag. Iaf synligt. Hur det står till med utsläpp o så det vet jag inte.) I soporna hittar du inte bara sopor, utan även katter, råttor och människor (läs, oftast pojkar). Pojkarna letar plastflaskor. Jag antar att de kan sälja dem vidare till återvinning eller något sånt. Katterna och råttorna äter förstås soporna. Inte för att jag har sett råttor, men Erica har det. Jag tänker ju att med så mycket katter som finns här så borde det inte finnas så mycket råttor...

Jag har fortfarande inte vant mig vid skräpigheten, och det kliar i fingrarna att styra upp det hela. O visst, ibland bränner de ju soporna, så de styr väl på sitt eget lilla sätt.

Här kommer lite exempel på hur det ser ut på gatorna runt där jag bor.



Lite varstans kan man hitta soptunnor som på nedan kort. De är oftast överfulla dock och med ett smärre sopberg brevid. Inte den här dagen dock.

Nedan är Ericas gata.

 

Nedan är vår gata. (Vi bor i huset med rosa balkonger. Vår balkong är den stora på hörnet på 4e våningen.)

 

Vår gata är inte så skräpig faktiskt.  Vet inte vem som håller rent hos oss. Som ni ser så har vi inte asfalterade gator heller. Men det finns asfalterade gator också. Det är väl kanske hälften, om jag ska våga gissa. Hade önskat gatorna här hade asfalt så vi hade sluppit få in så mycket sand.


Så ja, då har jag fått det sagt. Får väl ändå lägga till att Hurghada är känt för att vara smutsigt, och det är renare på andra håll. Dock fortfarande inte särskilt rent i mina svenska ögon. Sopor ligger överallt på andra ställen också.

Men visst, det finns inte bara sopor. Hittade en buske med dessa fina blommor på idag.

Här kommer några bilder på katter också.  Jag älskar ju katter som n i vet, så jag kan inte låta bli att ta kort på dem hela tiden.

Katten på den sista bilden träffade vi i Kairo. Det som ligger brevid henne på marken är en kaka. Vi gav henne en ifall hon var hungrig. Men hon ville bara gosa och tillslut så la hon sig på kakan istället =)


Idag var Kareem ledig och jag gjorde havregrynsgröt till frukost. Han har aldrig ätit det förut. Han tyckte det var helt ok. Efter frukost gick vi på promenad med Raad. Vi hade med oss hans boll så han fick springa ordentligt. Han älskar verkligen bollar…


Ikväll ska vi äta fisk som Kareem kom hem med nu, och jag ska via Skype vara med på världens bästa Jennies födelsedagskalas.

Kram


RSS 2.0