Revolution

Revolution igen. FAN!


Kareem ska få sin första månadslön på nästan ett år nu, och så händer det här. Hur länge kommer han ha jobb nu? Kommer alla turister försvinna nu som de gjorde sist? Hur ska vi då försörja oss? Hur stora är chanserna att Kareem slipper göra militärtjänst om de behöver allt folk de kan hitta? Militärtjänst ett år och jag måste hem i sommar, innebär att vi måste vara ifrån varandra ett halvår. Och militärtjänst i Egypten, jo tack. Jag kommer vara utom mig av oro. Eller tänk om Revolution 2.0 som de kallar det, blir värre än sist? Jag kan inte, vill inte åka härifrån utan Kareem.

Det är ett virrvarr i huvudet just nu av tankar och oro. Om 6 dagar får vi veta om Kareem slipper militärtjänst. Jag är så jäkla orolig. Han måste få slippa! Måste.

 

Den 7 november så hade vi vår årsdag. Vi firade inte då. Kareem jobbar jämt och det finns inget kul att göra här ändå… Så nu när vi var i Alex så firade vi lite. Vi gick på bio, Breaking Dawn, och gick ut och åt på Pizza Hut. De har havsutsikt och det var en vacker dag. Det var jättemysigt. Allt har sitt pris dock, och vi hade skjutsat Kareems föräldrar till jobbet så vi kunde ta bilen till bion, och då var vi naturligtvis tvungna att hämta dem också. Tyvärr så skulle de hälsa på 2 släktingar på sjukhus, och i Alex är trafiken förfärlig, så det var inte tal om att skjutsa hem oss först. Sagt och gjort, vi åkte först till ett allmänt sjukhus där Kareems pappas farbror var. Det var hemskt! Hemskt! Det var så smutsigt, både på väggar och golv, det luktade hemskt. Inga höj- och sänkbara sängar som hemma, utan bara vanliga sängar, där färgen flagade av. Massor med folk i samma sal, inga förhängen emellan eller nåt. Inga sängkläder, bara filtar. Personalen hade smutsiga kläder. Kändes inte som ett ställe man vill spendera en längre tid på… Detta vart alltså ett allmänt sjukhus. Eftersom Kareems pappa är fd officer och de har en massa andra militärer i släkten så har de eg rätt att ligga på militärsjukhus, som är mycket bättre. Så nästa besök var en släkting som låg på ett sådant sjukhus. Där var det bättre.  Mindre folk i salarna, rent, och höj-och sänkbara sängar, modell äldre men iaf. Lite som svensk standard för 20 år sedan kanske. Så om jag behöver sjukhus så får jag det fina iaf, men jag tycker hemskt synd om alla andra som inte har den förmånen. Kanske en sådan grej som gör folk arga på militären…

 

Ok, slut på u-landsproblemen och in på i-landsproblemen.  Jag funderar på att bli blond igen. Jobbigt att färga utväxter, men tar ju tid att bli blond igen. Vad tycker ni? Blondin eller brunett?




Lille Raad i sin favoritfåtölj.


Lille Mezin fick present av sin morbror (Kareems syster) som har varit i Tyskland i två månader. Jag  fick också present, en parfym.




Erica o Raad  myser i soffan. Det var lite kyligt, därav mössan.





Vi har möblerat om. Så här ser det numera ut i extrarummet, som vi använder som bardagsrum.  Mattan är skum för att vi ska kunna öppan balkongdörren.



Vardagsrummer, som numer är en sorts ja... hall? Sängen var fin i 2 sek innan Raad stökade till den. Ingen idé att fixa igen, han bara bökar till det.


Kram


Kommentarer
Postat av: Måna

Vad härligt att ni hittade en möjlighet att fira ;) GRATTIS! Revolutionen var väl bra och nödvändig från början, eller hur ? Vi får väl hoppas att det inte blir värre än det redan är, men visst kan de behöva folk ändå i militären, tyvärr. De borde lägga ner sina vapen och jobba med samhällsstrukturen istället, enligt min åsikt. Det finns så mycket de skulle kunna förbättra för folket !

...om det pågår ett tag till, förstår jag att det drabbar er =( men, kom ihåg : Ingenting är omöjligt! =) Det tar bara lite längre tid !

vad beträffar håret : Du är så fin i vilket som <3 är mörkt är mer praktiskt? då tar du det =) valet är ditt !

1000 pussar och kramar

2011-11-24 @ 17:19:07
Postat av: Linn

Håller tummarna för er! Grattis till er på Årsdagen! :) :) Ja London var hur mysigt som helst! Du är fin i både mörkt och ljust! Pussss!

2011-11-24 @ 19:41:12
URL: http://lilylou.blogg.se/
Postat av: Åsa

Hoppas, hoppas! Önskar verkligen att allt ska gå bra för er.

Kul att få se lite hur det ser ut hos er.

2011-11-24 @ 21:16:35
URL: http://www.minbebis.com/blogg/gopplan

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0